aku tau aku yang salah :(

assalamualaikum readers :D

sihat semua ? hurm . hari nie aku cuma nak kongsikan peristiwa yang jadi semalam . peristiwa yang sangat memalukan sepanjang hidup aku . Ya Allah , mybe nie dugaan yang Kau berikan kan ..

tak pa la . benda nie terjadi masa awal-awal pagi lagi . masa tu aku asyik sangt bersembang dengan kawan-kawan aku . memang tak rasa apa pun . kot la tak sedap hati ka apa ka . tapi memang aku rasa biasa ja . sampai la Myza kena panggil dengan cikgu N nie . masa tu aku mula tak sedap hati . tapi aku sabar ja . tiba-tiba , Aina and Myza masok kalot-kalot and cakap yang kertas math myza hilang ..

masyallah . masa tu , jantung dahberdegup kencang sangat . aku tak tau apa nak buad . masa tu pula Sufiya tak mai . macam mna nie . ? takkan aku nak jawab sorang-sorang kot . masa tu , aku berdoa ja semoga tak dak apa yang jadi . sampai la cikgu N masok kelas aku sambil tnya "sapa yang amik kertas exam tanpa kebenaran dia?" tudia , keadaan masa tu macam ribut taufan . kelas yang bising  senyap  sepi . masa tu aku dengan selamba nya angkat tangan and terus kedepan mengaku .

tyme tu , semua pakat diam . tyme tu juga myza try cari kertas exam dia tu . tengok-tengok ada dekat bawah meja dia . cikgu N memang marh sangat . dia cakap aku nie dah dianggap sebagai pencuri . Ya Allah . masa tu aku tak tau macam mna nak cakap . aku cuba tahan air mata aku . aku try mintak maaf dekat cikgu N . aku cakap yang nie memang salah aku . . tapi dia hiraukan ja . aku sbaq ja weyh . sampai la dia habes maki aku depan kawan-kwan aku . masa tu , aku rasa maruah aku dah dimalukan . bayang kan lah , aku kena marah depan kawan-kawan aku and depan seorang cikgu . time cikgu N marah aku , dia tak perasan yang guru kelas aku ada kat situ .

aku ingat sampai sekarang kata-kata yang keluar dari mulut cikgu N tu . setiap perkataan yang keluar dari mulut dia takkan pernah terpadam walau sedikit pun  .

habes ja dia maki , aku terus pegi tempat aku . air mata aku keluar tak henti-henti . masa tu , aku berdoa supaya Allah tabahkan hati aku . kuadkan hati aku . walau apa sekali pun yang berlaku , jangan ulangi dah benda ni lagi . thanks Izwani , Ng , Wani , Syilan , and yang lain-lain . walaupun aku touching sangt masa tu , hampa still mampu buad aku terseyum . hehe . Aku sayang hampa :D

aku sdar weyh . memang hal nie aku yang salah . tapi sepatutnya dia tak patut nak maki aku sampai mcam tu dan tak sepatutnya dia cakap aku bongok . aku ada perasaan . aku ada maruah . sekarang nie dia kenal aku   . so , semakin senang la dia nak malukan aku dalam bilik guru  . mybe lepas nie aku akan digelar sebagai pencuri la kan . .


sesungguhnya aku tau setiap perkara yang berlaku mesty ada hikmahnya kan . 



p/s : aku tak salahkan sapa-sapa . dalam hal nie , aku yang salah . so , cikgu N thanks sebab menyedarkan kesalan aku . aku tak simpan sikit dendam pun dekat sapa-sapa . Sufiya , kalu hg ada masa tu aku gerentilah yang hang mesty menangis masa kena maki tu . hehe .
terima kasih daun keladi :D sudah baca , follow lah sekali .

2 comments:

Bob said...

erm...sabar je...mungkin itu akan buat kita lebih berhati-hati slepas ni....:)

mrsfarman said...

hehe . memang bersabar la nie , thanks atas nasihat :D